Mi is az az affiliate marketing?

A világháló indulása előtt 4 évvel, 1994-ben egy CDNOW nevű cég alkotta meg az úgy nevezett “BuyWeb” online értékesítési módot. Melynek segítségével vásárlást indíthatunk egy kattintással közvetlenül a weboldalukról. Ebben a formájában működött legelsőnek, majd ennek köszönhetően alakult ki egyre több változata. Talán az Amazon.com által 1996-ban létrehozott programot lehet az elsőnek tekinteni. Nagyon rövid idő alatt a reklámozás és az értékesítés hatékony és népszerű módszerévé vált mivel olcsó és kevés kockázattal jár a felek számára.

Az affiliate marketing egy együttműködés a weboldal tulajdonosa és a kereskedő között. Amikor egy vállalkozás szeretne segítséget kérni szolgáltatásai vagy termékei értékesítéséhez, akkor elindít egy ilyen programot. Ezzel lehetőséget ad mások számára, hogy csatlakozzanak és értékesítsék a programban szereplő termékeket vagy szolgáltatásokat. A programot indító minden partnerének egy egyedi azonosító számot ad meg, amit használniuk kell a hirdetéseikben és linkjeikben. Ez alapján tudja a cég számon tartani, hogy egy eladás kitől származott, ha a vevőt egy partner küldte a weboldalra. Ennek segítségével egyszerűen nyomon követhető, hogy ki milyen eredményesen tudja promótálni a cég szolgáltatásait vagy termékeit.

Ugyanakkor amikor kaszinót választunk, hogy promótáljuk, oda kell figyelnünk, hogy olyat válasszunk aki megbízható és nem csapja be a mi segítségünkkel bevonzott fogyasztókat. Ezért szükséges utána olvasni a kaszinóknak, véleményeket és értékeléseket olvasni. Szerencsére rengeteg biztonságos és önmagában is népszerű online kaszinó oldal létezik. Mint például az alábbi: bonuszkod.net

Különböző partnerek különböző módokon tudják segíteni a hirdetést. Ennek fejében a kereskedő jutalékot fizet annak a partnernek aki által létrejött adás-vétel. Jutalék csak akkor jár ha a vevő rákattint a termék affiliate linkjére és vásárol is.

Többféle típusú affiliate marketing programot alkalmaznak. Vannak olyanok, amelyek csak egyszeri jutalékot ajánlanak minden eladásból, néhány program élettartam jutalékot is kínálhat és vannak amelyek fizetnek a feliratkozásokért is, amiket a partner szerez nekik Ez lehet pl. egy hírlevél feliratkozás vagy egy regisztráció. Az affiliate program típusa teljesen az üzemeltetőn, vagyis az üzlet tulajdonosán múlik. Ő dönthet arról, hogy a bevétel meghatározott százalékát vagy átalánydíjat hajlandó fizetni egy eladásért vagy egy feliratkozásért.

De hogyan is működik ez a gyakorlatban?

Vegyünk példának egy kaszinóval való együttműködést. A kaszinózást, a szerencsejáték élményét mindenki szereti. Kecsegtet a győzelemmel és nagy nyereményekkel. Még régen eleganciával és csillogással csalogatták be az embereket a kaszinókba, addig mára már ez bannerek segítségével törtnénik az online térben. Több ezer online kaszinó oldal harcol a fogyasztókért és az affiliate programok segítik összekapcsolni ezt a megfelelő cél közönséggel.

Csatlakozni egy ilyen programhoz rendkívül könnyű. Bárki megteheti ugyanis nincsen feliratkozási díj vagy egyéb költség. Mindösszesen annyi kell hozzá, hogy rendelkezni kell egy weboldallal ahol bannerek, szövegek és egyéb módokon promótálni kell az online kaszinót akivel együtt működünk. Természetesen egyszerre többel is együtt tudunk működni.

Amint a látogató kattint majd befizet és játszani kezd, jár a jutalék. Könnyűnek hangzik és ha az ember kitartó és képes folyamatos, kemény munkára akkor megfelelő számú embert tud bevonzani. Tehát a megfelelő képességekkel ez egy remek pénzkeresési opció, mindössze élni kell a lehetőséggel.