Mitől jó egy hirdetés?

Manapság az internet világában rendkívül nehéz meghatározni, hogy amit olvasunk, letöltünk, nézünk vagy hallgatunk az mennyire hiteles, van-e mögöttes háttértartalma, vagy szimplán valaki valahol kitalálta és létrehozta, majd felrakta a világhálóra. A bizalom és hitelesség a legfontosabb a mai világban, és ahhoz, hogy egy információ hitelesen jusson el a felhasználókig, sok apró lépést meg kell tenni, és több részletre is oda kell figyelni.

Első és legfontosabb lépés a figyelemfelkeltés. Egy hirdetés akkor jó, ha látványos így több emberhez is el tud jutni. Két fajta hirdetés van: vagy az érzelmekre vagy az érzékszervekre van a legjobban hatással. Az érzelmekre való hatás leginkább a hosszabb reklámokkal érhető el, az érzékszervekre pedig a hirdetésekkel.

A hirdetések irányítására protokoll van, ami megszabja hogy egy nap hány hirdetés hány másodpercig lehet a képernyőn, mi lehet benne és mi nem. Pornográf hirdetéseket is látni az interneten. Ez egyetlen okból kifolyólag nehezíti meg az online reklámozást, mégpedig az, hogy akik emiatt blokkolják a hirdetési tartalmakat, egyúttal blokkolják az online fogadási oldalak hirdetéseit is. Ezt azzal lehet kikerülni, hogy nem csak weboldalak margóin hirdetünk, hanem egyéb más helyeken is. Ilyenek például a Youtube videók, vagy a filmes oldalak. Hirdető felületet ugyanúgy bérelni kell, mint az utcákon plakátot. Lehet kiemelt hirdetési helyet bérelni, és lehet tematikus helyet is. A kiemelt hirdetési helyek 30 ezer forinttól kezdődnek havi szinten, és ez pixelenként változik. A pixel azt jelzi, hogy mekkora legyen a hirdetés. Lehet főoldali banner, az 30 ezer forint havonta, és lehet aloldali banner, azért pedig 20 ezer forint havidíjat kell fizetnie a hirdetőnek. Elő lehet fizetni a felületért úgy is, hogy a honlapon és a hírlevélben együttesen hirdetnek. Ezt nevezik tematikus csomagnak, ami 170×80 pixeles, plusz hozzájön egy 468×60 pixeles kép is. Ez a csomag általában 40 ezer forint körül mozog.

A legjobb hirdetés az, ha ingyenes pörgetéseket ajánlunk fel a felhasználónak. Az ingyenes pörgetés a legjobb módja annak, hogy a felhasználó kipróbálhassa a játékot, és megtetszen neki. Korrekt ajánlat, hogy ha például nyert a pörgetéssel, akkor ingyenesen regisztrálhat az online fogadó oldalra. Amint a felhasználó rákattint a pörgetésre, és vége van a játéknak, rögtön átirányítja őt a rendszer a fogadás oldalára, és megtekintheti, hogy miről is szól ez a fogadás, és a szerencsejáték. Azzal, hogy a felhasználó látja, hogy nyert, vagy van esélye a nyerésre, egyfajta önbizalmat és ösztönzést kap arra, hogy kipróbálja, és játsszon vele. Ez egyfajta kommunikáció, amivel pozitív érzést keltünk a felhasználóban, és késztetést kap arra, hogy ő is elkezdjen fogadásokkal foglalkozni.

Számos példát lehet találni arra, hogy milyen fajta pörgetéseket tegyünk bele a hirdetésekbe, de a lényeg a kinézet és a stílus. Általában a csillogó, színes, mozgó és villogó hirdetés hamarabb felkelti az emberek figyelmét. A színesség jókedvre deríti őt, a mozgásra és villogásra pedig felkapja a fejét, vagy önkéntelenül is odanéz. Egy másik cikkünkben megemlítettük, hogy általában a legtöbbet a férfiak játszanak nyerőgépekkel, vagy online sportfogadásokkal. Fontos megemlíteni, hogy a pörgetés színessége és csillogása a nők figyelmét általában jobban felkelti, mint a férfiakét. Így elérhetőbbek lesznek a szerencsejátékok a nők számára is, és ezáltal nem csak férfi felhasználók lesznek, és nem csak ők szórakozhatnak jól a játékokkal.

A másik – ha nem is annyira fontos, de nem elhanyagolható – szegmens az a hang. Léteznek olyan hirdetések, amikre ha ráviszi a felhasználó a kurzort,  akkor elkezd gépi hangokat kiadni. Ezáltal olyan érzést kelt az emberekben, mintha valóban nyerőgép előtt állnának, és ott lennének helyben a játékteremben. Felvidítja őket, és a színességével nagyon jó hangulatot tud teremteni számukra. Ez nagyon sokszor meghozza az emberek kedvét ahhoz, hogy felmenjenek az adott oldalra, és jókat játszhassanak a játékkal, és akár egyedül, akár barátokkal, és a több ösztönzés által nagyobb összegeket is nyerhessenek.