Vicces infók az emailekről és a spamről

 • Vicces infó #1: A világ legelső emailjét Ray Tomlinson küldte 1971-ben.
 • Vicces infó #2: Ray előtt, az email csak egy szerverre helyezett fájl volt, amibe a felhasználók írtak. Olyan volt, mint amikor valakinek postakocsival küldesz egy levelet, aztán ugyanarra a papírra írja a választ és visszaküldi neked.
 • Vicces infó #3: Egyes nézet szerint a középkori kódexmásoló szerzetesek rövidítési törekvésének köszönhetően alakult ki a “@” jel , akik a latin ad elöljárót rövidítették eképpen.
 • Vicces infó #4: Különböző nyelvekben a “@” jelnek saját elnevezése van:
  Hollandul apenstaartje — “majomfarok” Svédül snabel-a — elefántormányos “A”. Olaszul chiocciola — csiga.
  Oroszul собака (sobaka, jelentése “kutya”). A “kutya” elnevezés a DVK típusú, szovjet számítógéphez köthető, ahol a szimbólumnak volt egy rövid farka és hasonlított egy kutyára.
  A kazah nyelvben айқұлақ (“hold füle”), míg a bosnyák nyelvben, ludo a (“őrült A”) az elnevezése.
 • Vicces infó #5: 2004-ben a “@” jel egyedi Morse kódot kapott: ·–·-· (ti-tá-tá-ti-tá-ti). Ez volt a Morse betűkészlet első hivatalos bővítése az I. Világháború óta.
 • Vicces infó #6: Amikor az emberek még nem csekkolták 5 percenként a Facebook-ot, email függők voltak. Ez a függőség fel lett ismerve és számos támogató csoport volt az emailaholics-ban szenvedők számára. Valamint tanulmányok és cikkek is készültek ezen témával kapcsolatban.
 • Spames infó #1: Az első spam emailt 1978. május 3-án készítették, ami egy új számítógép rendszert reklámozott. Az ARPANET 600 felhasználójának lett elküldve és a címzettek email címeit manuálisan ütötték be egy kinyomtatott listáról.
 • Spames infó #2: A kéretlen emailek a SPAM elnevezést egy Monthy Python jelenetből kapták, ahol egy csoportnyi viking, egy étkezdében a spam-ről (löncshúsról) énekelt.
 • Spames infó #3: 2010 első felében készített felmérés alapján az Interneten szétküldött levelek csaknem 92%-a sajnálatos módon spam volt.

Hírességek és az emailek

 • Vicces infó #1: Bill Gates legalább 1982. július 16-a óta használ emailt, amikor az új helyi hálózat be lett kötve a Microsoft irodának az összes gépébe. (az email címe: billg@microsoft.com)
 • Vicces infó #2: Az Apple vezetője, Steve Jobs gyakran válaszolt felhasználóktól érkezett emailekre. Sok példa kering a neten arról, amikor személyesen válaszolt. El lehet érni a steve@apple.com email címen.
 • Vicces infó #3: II. János Pál pápa volt az első pápa aki használt emailt és az email címe john_paul_ii@vatican.va volt. Óceániai emberek számára is küldött emailben bocsánatkérést.
 • Vicces infó #4: A Simpson család 14. évadjában, Homer nyilvánosságra hozta a vicces email címét: chunkylover53@aol.com. Ezt a fiókot Matt Selman – A Simpson család egyik írója – hozta létre, aki próbált válaszolni az összes beérkező üzenetre Homerként, de lehetetlen küldetést vállalt, hiszen naponta többszáz levél érkezett.
 • Vicces infó #5: Bill Clinton elnöksége alatt (1993–2001), csak 2 emailt küldött. Az egyiket John Glenn-nek amikor Glenn az űrhajón volt, a másikat pedig az email rendszer tesztelése miatt küldte.
 • Vicces infó #6: Chuck Norris egyszer írt egy emailt, ceruzával. Egyszer csinált egy Gmail fiókot, azóta gmail@chucknorris.com az email címe.

A válasz mindenkinek funkció

2002-ben a BBC Radio 5 alkalmazott számos jól ismert kommentátort, többek között Andy Gray-t és Jonathan Pearce-t; azért, hogy asszisztáljanak a hamarosan kezdődő Dél-Korea és Japán által rendezett Labdarúgó Világbajnokság meccsein. A BBC Sports News ügyvezető igazgatója, Graeme Reid-Davies, elhatározta, hogy ír egy emailt az egyik kollégájának a 2 szakemberről alkotott véleményéről, amelyben úgy fogalmazott, hogy: “Szerintem mindketten szarok.”
Sajnos Graeme nem igazán sajátította el a Válasz mindenkinek funkció rejtelmeit, így azelőtt, hogy megtudta volna, hogy mire való, az emailje már el lett küldve több, mint 500 BBC sportos dolgozónak, köztük a 2 új szerzemény (Gray és Pearce) számára is. Amikor az esetről kérdezték Graeme-t, azt nyilatkozta, hogy: “Nem hiszem el, hogy ilyen idióta voltam.”